Interview met: Jana Rutgers van golfbaan Delfland

Golfbaan Delfland was de eerste golfbaan in Nederland om met de Tourers te starten. Nu het hoogseizoen weer van start gaat, praat Jana ons bij over haar ervaring met de Tourer en de samenwerking met EziGolf.

21 apr
2022

Het is een mooie dag wanneer we Jana Rutgers spreken. Ze werkt bij golfbaan Delfland als receptioniste, ondersteunt de marshalls waar nodig én verzorgt de social media. Een manusje-van-alles kun je wel zeggen. Iets wat past bij haar enthousiasme wanneer ze over golf en haar haar gasten bij Delfland vertelt.

De eerste ervaring

“De directeur van Delfland werd in de loop van 2021 voor het eerst benaderd door EziGolf. Op dat moment kenden we de Tourer nog niet”, begint Jana haar verhaal. “Ik had vergelijkbare voertuigen wel eens voorbij zien komen op social media, maar dit waren filmpjes uit Amerika. We waren dus erg nieuwsgierig en planden een afspraak.” Zowel Jana als de directeur kregen de mogelijkheid om de Tourer zelf te ervaren die dag. En dat trok op zijn minst gezegd bekijks. “Het was leuk om de reacties van golfers om je heen te zien. Als iedereen er nieuwsgierig naar kijkt, belooft dat vaak toch wel iets positiefs”, zegt Jana lachend.

Dat ze snel overtuigd waren, was duidelijk, maar toch vonden ze het bij Delfland belangrijk om diverse meningen te verzamelen. Er werd een enquête gehouden onder gasten en uiteraard werd ook de greenkeeper erbij betrokken. “We wilden zeker weten dat het de baan niet zou verpesten. Gelukkig zag hij hier geen problemen in. Ook de verwachtingen van potentiële gebruikers waren veelbelovend. Ik denk dat het meer plezier kan brengen in het golfen”, zegt Jana. De start met de EziGolf Tourers was een feit.

img_0115.jpg

Logistieke uitdagingen

Toch ging het begin niet zonder vallen en opstaan. “We waren de eerste in Nederland, dus er was nog geen andere golfbaan die tegen de logistieke uitdagingen aan was gelopen waar wij tegenaan liepen. Denk bijvoorbeeld aan het opladen en opbergen van accu’s, kabels die veel ruimte innemen en het bewaren van sleutels. We hebben maar een kleine receptie”, legt Jana uit. “Je moet het doen met de ruimte die je hebt.” Maar ook hier werd uiteindelijk een weg in gevonden. “Wat zo fijn is aan de samenwerking met EziGolf is dat wanneer er iets is – of dat nu een probleem of een vraag is – ze echt meedenken over een oplossing. We hebben veel contact gehad sinds we de Tourers hebben staan. Ik voel me totaal niet bezwaard om ze te mailen als ik ergens mee zit. We weten dat dit zowel voor ons als voor hun een opstartperiode was.”

ezigolftourermetpersonen[25]-delfland.jpg

Tijd nemen voor de gast

Nu de opstartperiode achter de rug is, zijn ze bij Delfland helemaal klaar voor het hoogseizoen. De Tourer maakt trots onderdeel uit van het aanbod en ook de eerste reacties van gebruikers zijn positief. Het personeel van Delfland speelt daar een grote rol in, zo vertelt Jana. “We hebben alle collega’s binnen Delfland de mogelijkheid gegeven om er eens op te staan. Voor de receptionisten heb ik zelfs een uitgebreide video gemaakt. Onze collega’s zijn tenslotte onze ambassadeurs. Als zij er gebruik van maken en er enthousiast over zijn, straalt dit vertrouwen uit naar onze gast. Wat ik echter nóg leuker vind om te zien, is dat wanneer mijn collega’s er tijd voor hebben, ze zelfs even mee naar buiten gaan om het verder uit te leggen.”

Ze gaat verder: “We vinden het belangrijk dat onze gasten zich er veilig op voelen. Met name de wat oudere gasten vinden de extra uitleg heel prettig. Ik vertel er altijd bij dat je na hole 1 al doorhebt hoe het werkt. Hier zit namelijk vaak de angst, dat ze niet snappen hoe het werkt. Maar dit duurt nooit lang. Achteraf zijn ze altijd heel blij en kunnen ze niet wachten om er nog eens op te staan. Het is echt iets grappigs en nieuws. De mond-tot-mondreclame doet de rest”, voegt ze lachend toe. Om de nieuwsgierigheid van hun gasten aan te wakkeren, hebben ze Tourer een mooi plekje gegeven buiten de receptie zodat iedereen er langsloopt. De Tourer laten zien is tenslotte ook belangrijk voor de promotie, vindt Jana.

Voor iedereen

Het zijn zeker niet alleen de ouderen die gebruikmaken van de Tourers. Jongere mensen, vaders en zonen, groepjes: iedereen maakt er gebruik van. Zelf stapt Jana ook regelmatig met haar vader op de Tourer. Plezier gegarandeerd! Ze hebben de Tourers dan ook bewust niet voor maar één doelgroep aangeschaft. “Bij Delfland is iedereen welkom, dus we hebben de Tourers ook voor iedereen aangeschaft. We vinden het als golfbaan belangrijk om te blijven vernieuwen. Het is heel leuk om te zien dat dit zo gewaardeerd wordt en er in de praktijk met plezier gebruik van wordt gemaakt. Ik geloof ook echt dat de Tourer voor iedereen is. Het geeft een frisse blik op golf”, besluit Jana.

Wil jij ook graag een demonstratie van de Tourer bij jouw golfbaan? Of heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan een kijkje op onze golfbanen pagina of neem direct contact met ons op.

 

Meer nieuws.
EziGolf-Axglo
Nieuwe samenwerking Axglo

Graag presenteren wij één van onze samenwerkingspartners waarmee EziGolf een exclusieve samenwerking heeft.

Lees verder
Nieuwe samenwerking Axglo
Interesse in onze producten? Neem contact op!

Wij vertellen je graag meer.

ezigolfteam.jpg
Wij helpen je graag verder! Robert & Job De adviseurs van EziGolf